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COMMONWEALTH OF PENNSYLVANIA 
DEPARTMENT OF HUMAN SERVICES 

BUREAU OF HUMAN SERVICES LICENSING 
Adult Training Facilities (55 Pa.Code Chapter 2380) 

 
Q/A - Regulatory Clarifications – January 2015 

The clarifications and interpretations below will remain on the Department’s web site until 
the information is included in the next updated Regulatory Compliance Guide (RCG). 

 

Regulation: § 2380.128(a) – Medication Administration Training 
§ 2380.128(a)  A staff person who has completed and passed the Department’s Medications 
Administration Course is permitted to administer oral, topical and eye and ear drop 
prescription medications. 

Question: Must a person who successfully completed the 
Department’s Medication Train-The-Trainer course with a valid certificate be 
a current employee of an adult training facility to be considered a qualified 
trainer? 

ANSWER: The trainer must work for a licensed legal entity that uses 
the training. This includes legal entities licensed under the following 
regulations: 2380, 2600, 2800, 3800, 6400, 6600 or Adult Day Living 
Centers. No independent trainers who do not work for a legal entity licensed 
under any of the specified regulations may provide this training.  

 

 


